Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

De beste antivirussoftwarefuncties van 2021

Antivirussoftware heeft een lange weg afgelegd sinds het ontstaan in 1987, toen een efficiënte verwijdering van virussen een echte luxe was. Tegenwoordig gaat de gemiddelde antivirussoftware veel verder dan simpelweg het verwijderen van malware van een apparaat en het beschermen ervan. Terwijl weer andere gevaren voor pc's werden ontdekt evolueerden de producten naar een complete verzameling van beveiligingen. Virusscanners moeten minimaal in staat zijn om een computer te scannen, malware te detecteren en te verwijderen. Doet het programma dat niet, dan is het geen antivirusprogramma! Antivirussoftware kan tegenwoordig nog veel meer, waardoor u uw digitale wereld op veel verschillende manieren verder kunt beschermen.

Bovenaan de belangrijkste functies waar u op moet letten bij een antivirusprogramma is een bestandsback-up in de cloud. Een back-up van uw bestanden in de cloud neemt het gevaar op fysieke schade aan uw computer weg. Denk aan uw computerhardware die niet goed functioneert of wordt vernietigd (per ongeluk of kwaadwillig), uw computer wordt gestolen, natuurrampen die uw harde schijf verpesten... Er zijn vele mogelijkheden die minstens één keer in iemands leven zullen voorkomen, dus het is slim om ertegen beschermd te worden. Een back-up van uw bestanden in de cloud is één manier om dit te bereiken. Wanneer u een back-up maakt van uw bestanden in de cloud, maakt u een kopie van de bestanden die via een internetverbinding kunnen worden hersteld, zodat uw privédocumenten, dierbare familieherinneringen op foto's en video en alles wat belangrijk voor u is en is opgeslagen op uw computer, wordt beschermd! Idealiter zou deze functie worden uitgebreid naar uw mobiele apparaat, omdat de kans op fysieke schade, verlies of diefstal van uw mobiele apparaat veel groter is dan voor uw computer.

Onze volgende topfunctie om op te letten in antivirussoftware is het gebruik van een ingebouwde VPN-service. Een VPN (of Virtual Private Network) is een manier om uw surfgedrag op het internet te privatiseren, zodat he hacken van gegevens bij de bron wordt voorkomen en uw surfgeschiedenis, gewoonten en data-invoeren veilig blijven. Een VPN werkt door uw computer met het internet te verbinden via een server die een versleuteling gebruikt die banken ook gebruiken, zodat uw locatie en browsegegevens praktisch onmogelijk te ontcijferen zijn. Er zijn vele gevallen van identiteitsdiefstal die door het gebruik van een VPN-service voorkomen hadden kunnen worden. Door er één direct in een antivirusprogramma te integreren, worden de mogelijkheden van de software uitgebreid om u veel vaardiger tegen internetgevaren te beschermen. VPN's zijn een zeer zeldzame toevoeging aan een antivirus omdat de software relatief nieuw is voor de massamarkt en de kosten van het leveren ervan. Als u een aparte VPN-software zou willen aanschaffen, kunt u dezelfde prijs verwachten als voor een standaard premium antivirusproduct.

Er zijn veel verschillende functies waar u op moet letten bij het kopen van antivirussoftware, maar bestandsback-up en VPN-integratie zijn de twee hoofdfuncties voor 2021.