Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Uw kinderen online beschermen

Een van de grootste redenen om pc-beveiligingsproducten aan te schaffen is de zorg over de veiligheid van kinderen tijdens het surfen en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Er zijn veel gevaren verbonden aan het gebruik van internet door kinderen, vooral vanwege hun naïveteit en gebrek aan ervaring met de online wereld. Het is geen ideale oplossing om te voorkomen dat kinderen computers gebruiken om op het internet te surfen. Het kan immers ook een geweldig hulpmiddel zijn. Zo gebruiken ze het internet ook waarschijnlijk om huiswerkopdrachten te doen of contact op te nemen met hun leeftijdsgenoten, om maar te zwijgen over de schat aan kennis die op internet beschikbaar is.

Welke gevaren komen kinderen online tegen? We horen veel verhalen over kinderen die in de val trappen van roofzuchtige criminelen die doen alsof ze een kind van hun leeftijd zijn. Dit horen we vaak genoeg op het nieuws. Naast de criminele gevaren zijn ouders vaak bezorgd of hun kind afbeeldingen en websites bekijken die bedoeld zijn voor volwassenen, of zelfs gewoon social media gebruiken omdat die geen inhoud voor jongere kijkers screenen.

Hoe kunt u uw kind beschermen tegen deze problemen? Gelukkig hebt u veel opties. De eerste en meest voor de hand liggende optie is om te voorkomen dat ze een computer gebruiken, maar zoals eerder vermeld, is dit geen geweldig idee, aangezien de wereld nu draait om computergebruik, zelfs tot het punt dat het deel uitmaakt van de verplichte schoolmaterialen van een kind. Een andere optie is om toezicht te houden op uw kind wanneer een computer wordt gebruikt. Dit is een geweldig idee voor jonge kinderen, omdat ze het internet waarschijnlijk alleen gebruiken als u in de buurt bent. Helaas is dit dankzij de smartphones voor oudere kinderen niet zo eenvoudig. Volgens een onderzoek uit 2013 had 56% van de kinderen tussen 10 en 13 jaar een smartphone (het aantal is in de jaren daarna aanzienlijk toegenomen). In dit geval moet u eerder een 'algemene' aanpak kiezen, waarvan een goed voorbeeld is gebruik te maken van ouderlijk toezichtfuncties door internetproviders. Met deze tools kunt u toegang tot bepaalde sites alleen toestaan als u wifi gebruikt. Ouderlijk toezicht komt vaak met een eigen lijst van toegestane websites die veilig zijn voor kinderen. De eenvoudigste optie is om deze te gebruiken om de surftoegang van uw kind te beperken.

Wifi is niet de enige manier om verbinding met internet te maken, dus u moet overwegen uw kinderen te beschermen als gebruik wordt gemaakt van mobiel internet. Uw kind kan anders eenvoudig zijn wifi uitschakelen en elke gewenste site bekijken. Mobiele providers bieden ook ouderlijk toezicht, maar ze zijn bijna nooit zo nauwkeurig als ouderlijk toezicht van ISP. U zult merken dat u alleen toegang tot 18+ websites kunt blokkeren, waardoor de meeste websites die niet veilig zijn voor kinderen onder de 13 jaar wel gewoon toegankelijk zijn. U kunt niet veel doen om te voorkomen dat uw kind deze sites bezoekt als zij niet onder toezicht zijn, dus de beste manier om hen te beschermen tegen online gevaren is door middel van goed ouderwets onderwijs