Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Waar moet u op letten bij een antivirus

Met ontelbaar veel antivirusbedrijven en honderden verschillende antivirusproducten die schijnbaar hetzelfde doel bereiken, kan het moeilijk zijn om te weten welke u moet kiezen! Er zijn een aantal verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een antivirusprogramma, zodat u gemakkelijker beslissingen neemt die passen bij wat u nodig hebt als het gaat om het gebruik van het product. U hebt mogelijk een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan door het antivirusproduct, wat altijd een goed begin is wanneer u op zoek bent naar de perfecte oplossing op een overvolle markt. Mogelijk hebt u in het verleden bijvoorbeeld een vriend of familielid die is getroffen door ransomware, dus wilt u dat het antivirus u met name tegen dit type malware kan beschermen. Of misschien heeft u gehoord van de grote voordelen van het gebruik van een VPN-service in combinatie met antivirussoftware, dus bent u op zoek naar een product dat expliciet VPN-mogelijkheden biedt. Maar ik ben aan het gissen, wat moet elk goed antivirusproduct bevatten?

Het eerste en belangrijkste aspect om te onderzoeken bij een antivirusproduct: complete, efficiënte en vertrouwde verwijdering van en bescherming tegen malware. Voor antivirusproducten is niets belangrijker dan de mogelijkheid om de hostcomputer te beschermen tegen elk type malware, inclusief rootkits. Om zeker te zijn van het vermogen van een bepaald merk om een computer te beveiligen, kunt u testresultaten bekijken van AV-TEST en andere vergelijkende organisaties in de antiviruswereld. Helaas worden de tests slechts driemaandelijks uitgevoerd en daarom bevatten ze geen gegevens voor de allernieuwste antivirusmerken op de markt. Ze zijn echter nog steeds goed om te meten wat oudere antivirusmerken doen en hoe ze met elkaar kunnen worden vergeleken.

Een andere belangrijke factor die de moeite waard is grondig te overwegen, is of de functies verder gaan dan alleen bescherming tegen malware, hoe vergelijken ze met elkaar wanneer virussen eenmaal verwijderd zijn? Sinds de jaren '00 heeft antivirussoftware veel meer opgeleverd dan alleen het verwijderen van malware. De meeste oplossingen bieden nu veel meer extra functies. Het is belangrijk om dit goed in de gaten te houden wanneer u onderzoek doet. Het doel is om uw digitale wereld te beschermen, dus let op voor onnodige trucs. Een goed voorbeeld van een hoogwaardige toevoeging aan een antiviruspakket die verder gaat dan pc-bescherming, is de bescherming van uw mobiele apparaat. Terwijl de wereld verschuift naar surfen op het internet via smartphones, wordt steeds meer malware gemaakt om alleen mobiele telefoons aan te vallen, met name Android-telefoons. Controleer of een antivirusprogramma een app voor uw smartphone heeft, een trefzekere indicator om te bepalen of de antivirusbeveiliging ook de bescherming van uw mobiele apparaat ondersteunt. Als u een antivirus tegenkomt die mobiel niet ondersteunt, zoekt u verder - er zijn genoeg andere bedrijven die dit aanbieden zonder extra maandelijkse kosten.