Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Hoe installeert u uw antivirussoftware

Hoe een antivirussoftware moet worden geïnstalleerd, hangt normaal gesproken af van het bedrijf achter het product, dus we nemen met u door hoe u de drie beste antivirusproducten installeert. Veel merken bieden nu een geassisteerde installatie om de klant te ontlasten. Voorbeelden hiervan variëren van automatische installatie tot aangepaste hulp van een expert.

Een automatische installatie zorgt voor het technische onderdeel wat betreft installatie en configuratie en het enige dat u hoeft te doen is een account aanmaken wanneer het allemaal gereed is. Leun achterover en kijk toe hoe het programma op uw computer wordt ingebouwd.

Sommige bedrijven hebben een andere aanpak, waarbij alle technische installatiewerkzaamheden worden overgedragen aan een getrainde bedrijfsexpert die op afstand toegang heeft tot uw computer en alles voor u kan regelen. Helaas is dit geen gratis extra. Een dergelijke luxe kan de kosten van de antivirus verdubbelen! We denken niet dat dit de prijs waard is, omdat u in plaats daarvan kunt kiezen voor een automatische en gratis installatie. Als u geen tijd hebt en onervaren bent met computers, kunt u overwegen de probleemloze automatische installatie uit te voeren die de meeste bedrijven op de markt tegenwoordig aanbieden.

Het enige handmatige aspect van het installeren van uw antivirussoftware is het omgaan met conflicten tussen deze en andere software. In zeldzame gevallen wordt dit geregeld door het antivirusprogramma zelf. Potentiële conflicterende software zijn mogelijk andere malware-verwijderingsproducten, firewalls of andere concurrerende pc-beveiligingssoftware. Het verwijderen van andere virusbeschermingsprogramma's kan soms behoorlijk lastig zijn, omdat het in het belang van het bedrijf is om op uw computer te blijven. Sommige providers van virusbeschermingssoftware zijn berucht omdat ze moeilijk van een pc te verwijderen te zijn. Als u niet volledig en correct de installatie van verouderde antivirussoftware ongedaan maakt, zal deze niet alleen conflicteren met nieuwe virusbeschermingssoftware, maar ook bijna overal op uw pc een advertentiebron worden. Het installeren van een antivirussoftware geeft het bedrijf toegang tot alle onderdelen van uw computer, wat nodig is om hem veilig te houden. Zodra echter uw abonnement bij hen afloopt, zullen veel merken er alles aan doen om u weer aan boord te krijgen.

Na de installatie moet uw computer gescand worden om ongewenste software te verwijderen die op uw computer terecht is gekomen. Afhankelijk van uw computer, variëren scans niet alleen qua duur van het scannen, maar er zijn ook volledige systeemscans en snelle scans als u zeker weet dat uw computer niet geïnfecteerd is.

Naast het juist installeren van uw antivirussoftware, is het uiterst belangrijk om uw antivirus bijgewerkt te houden en regelmatige scans uit te voeren. U kunt ook automatische updates inschakelen, maar dit moet u misschien handmatig doen bij sommige oude antivirusproducten. Het is belangrijk om uw antivirus bijgewerkt te houden met de nieuwste updates, omdat makers van malware constant proberen de nieuwste herkenningsalgoritmen van antivirusbedrijven te verslaan. Zonder de nieuwste updates blijft u vatbaar voor nieuwe virussen, wormen, rootkits, Trojaanse paarden, enzovoorts.