Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Krijgen Macs virussen? Do i need a Mac Cleaner?

Kan een Mac een virus krijgen en heb ik een antivirus voor Mac nodig? Het korte antwoord is Ja. Apple-computers zijn over het algemeen minder gevoelig voor virusinfecties vergeleken met een Windows-computer. Dit komt vooral doordat de Windows-markt een stuk groter is, virusontwikkelaars zoveel mogelijk slachtoffers willen maken en door meer mensen te besmetten, is de kans op verspreiding van het virus veel groter. Tijd besteden aan het ontwikkelen van een virus voor een klein percentage van de markt zou bijna tijdverspilling voor hen zijn.

Een Mac-cleaner is erg belangrijk en onze lijst beveelt een aantal goede methoden aan voor alle apparaten of Clean my Mac of MacKeeper voor alleen Macs.

Hieronder zijn enkele andere redenen waarom Apple-computers minder snel geïnfecteerd raken dan computers met Windows:

  1. Mac OS X is gebouwd op de Unix Kernel, een van de oudste en veiligste besturingssystemen die er zijn.
  2. Virusontwikkelaars zijn meer vertrouwd met Microsoft Windows en dus is het voor hen gemakkelijker om een virus voor dit platform te maken.
  3. De meeste scripts, hulpprogramma's en codes die worden gebruikt om virussen of malware te maken, zijn ontworpen voor gebruik met Microsoft Windows.
  4. Macs hebben een ingebouwde beveiligingssoftware genaamd Gatekeeper die voorkomt dat applicaties van derden worden uitgevoerd als deze niet digitaal zijn ondertekend en goedgekeurd door Apple.

Er zijn echter algemene tools die virussen kunnen veroorzaken op zowel Mac als Windows via browserextensies en plug-ins zoals Java of Adobe Flash. De meeste gebruikers zullen deze geïnstalleerd hebben en brengen zo de veiligheid van hun hele systeem in gevaar.

Tegenwoordig is de populariteit van Macs zo toegenomen dat de markt voor virusontwikkelaars er veel aantrekkelijker uitziet en daarom komen virussen op Macs ook steeds vaker voor. In 2014 werd een groot beveiligingsprobleem ontdekt - als u verbonden was met een onveilige wifi-hotspot, had een hacker toegang tot al uw persoonlijke gegevens.

Voor de zekerheid raden we aan om uw Mac te beschermen met een antivirusprogramma. Veiligheid eerst en zo!