Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Moet u ook uw mobiele apparaat beschermen?

Terwijl de wereld overgaat naar surfen op hun mobiele apparaat, wordt het steeds belangrijker om uw mobiele apparaat en uw pc te beschermen. Hoewel het dankzij de beveiliging van smartphones op dit moment nog geen groot probleem lijkt te zijn, gold dezelfde mindset in de jaren 80 en 90 voor pc's. Naarmate de tijd vordert, zullen hackers en malwaremakers zich op mobiel richten, omdat dit (verreweg) de snelstgroeiende manier is om verbinding te maken met internet. Net zoals bedrijven geneigd zijn te doen, gaan hackers en makers van malware naar de plaatsen waar mensen zich bevinden. En een wereld vol met smartphonegebruikers is een hele hoop mensen!

Kortom, ja! Malware voor smartphones (ja, zelfs iPhones) zweeft al lang over het internet, verspreid door de massale verbinding die ze zo inherent produceren. Hackers gebruiken mediums zoals WhatsApp (met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers) om met verrassend succes virussen te verspreiden. Tegen het einde van 2014 was er een zeer groot geval van malwareverspreiding dat geassocieerd werd met een demonstratie in Hongkong. De maker van de malware bereikte via WhatsApp vele duizenden inwoners van Hongkong. In de berichten stond dat een app was gemaakt die als organisator van de demonstratie zou fungeren. Natuurlijk vielen veel mensen in de val. In werkelijkheid was de app een Trojaans paard, vermomd als een manier om een demonstratie te organiseren, maar die in werkelijkheid als malware diende.

Een andere grootschalige iOS-aanval kwam in de vorm van 'WireLurker', een heel slim stukje malware waarvan de gebruiker nooit zou weten dat het was geïnstalleerd. WireLurker bereikte veel meer iPhone-gebruikers dan het Trojaanse paard in Hong Kong. Volgens sommige schattingen was het aantal ongeveer 350.000 getroffen apparaten. WireLurker infecteerde eerst een Mac en verspreidde zich vervolgens via conventionele methoden, zoals verkapte downloads of bundeling (waar u precies krijgt wat u mag verwachten bij een download, plus nog een stukje software, soms malware). Het virus wachtte vervolgens op een iPhone om met een Mac te verbinden om deze vervolgens te infecteren. Geïnfecteerde apparaten zouden dan vatbaar zijn voor gegevensdiefstal. Als het geïnfecteerde apparaat gejailbreakt zou zijn (heel gebruikelijk in de iOS-gemeenschap - een manier om de limieten te verwijderen die Apple op iPhones plaatst, zodat aangepaste apps kunnen worden gedownload en geïnstalleerd die een Apple-certificaat nodig hebben, vaak gebruikt om betaalde apps gratis te verkrijgen), dan zouden de gevaren nog groter zijn. Zonder de behoefte aan een Apple-certificaat zou WireLurker alles wat het zou willen op uw iPhone kunnen downloaden.

De meest wijdverspreide smartphone-aanval kwam in de vorm van de malware Cyber.Police en ICE, een vorm van mobiele ransomware gericht op meer dan 1,5 miljard Android-apparaten over de hele wereld. De malware vergrendelt uw smartphonescherm en geeft pornografische afbeeldingen weer, waarbij u de melding krijgt dat u drie dagen hebt om losgeld te betalen. U kunt het scherm niet ontgrendelen zonder uw apparaat opnieuw in te stellen.

Dit kan allemaal worden opgelost door zowel mobiele beveiliging als pc-beveiliging te gebruiken.