Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Maakt een gratis virusscan mijn computer sneller?

Computers zouden het leven van mensen gemakkelijker moeten maken, maar soms lijkt het alsof ze er zijn om ons eindeloos veel frustratie te bezorgen. Het meest populaire advies voor alle trage computers is het gebruik van een gratis virusscan om uw computer te versnellen, maar dit speculeert over wat er allemaal mis is met uw computer. Elke dag wanneer u uw computer opstart, kost het extra tijd om elke broodkruimel te 'lezen', waardoor de snelheid afneemt. Zoals elke computer die wordt blootgesteld aan de elementen, zal hij steeds trager worden en de vraag is of een gratis virusscan zal helpen.

De bewering dat u tegen een vergoeding uw pc 'opruimt' en 'sneller maakt' vindt u overal op het internet, maar verbetert een gratis virusscan de snelheid van uw computer?

Uw pc of Mac bevat tijdelijke bestanden en 'cookies' van alle plekken die u op het internet hebt bezocht. Cookies kunnen het laden van een website die u vaak bezoekt sneller maken, maar deze bestanden blijven altijd op uw pc staan als u ze niet geregeld opruimt. Veel antivirusbedrijven beweren dat ze de prestaties van uw pc zullen verbeteren door deze te verwijderen en in veel gevallen is dit waar, maar slechts weinig bedrijven hebben dit aan hun gebruikers bewezen.

Sommige echt goede antivirusbedrijven bieden speciale functies in antivirusprogramma's of apps die ongewenste bestanden op uw pc opruimen, spyware van uw computer verwijderen en u toestaan om bestanden toe te voegen of te verwijderen. Sommige producten bevatten ook een defragmentatieoptie in uw gratis scan om uw pc te versnellen. Dus het antwoord op de vraag is ja, een gratis virusscan kan alle factoren detecteren die samen uw computer vertragen en u helpen ze te elimineren.