Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Hoe weet u of uw Mac een virus heeft?

Mac-virussen zijn vrij zeldzaam in vergelijking met Windows en daarom denkt u misschien dat u immuun bent. Dat is niet het geval. Er zijn enkele manieren waarop u kunt zien of uw Mac is blootgesteld aan een virus.

Onverwachte pop-ups en advertenties - Adware wordt steeds populairder op Macs, dus als u advertenties ziet op plaatsen waar ze niet eerder verschenen, dan is de kans groot dat u bent geïnfecteerd door adware. Vooral als er pop-ups verschijnen zonder uw internetbrowser te openen.

Dus een goede Mac-antivirus is vereist.

Uw Mac werkt langzaam - meestal is dit een teken dat uw Mac een virus heeft, dit kan malware, spyware of adware zijn. Malware is het gevaarlijkste virus, maar op een Mac is de kans om geïnfecteerd te raken door dit type virus maar klein.

Voer een malwarescan uit - Voor de zekerheid, raden we aan een antiviruspakket te downloaden en te installeren. Dit is de enige manier om op virussen te controleren. Ze controleren niet alleen op virussen en systeemfouten, ze moeten ook gevaarlijke software opschonen en verwijderen.

Als u vermoedt dat uw Mac is geïnfecteerd of als u virusinfecties wilt voorkomen, raden we aan om vandaag nog Total AV te downloaden.