Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Belangrijke dingen om op te letten bij Windows-antivirussoftware

Met zoveel antivirusproducten voor Windows is het kiezen van de juiste oplossing voor u een lastige taak. Antivirussoftware is absoluut essentieel voor iedereen die een apparaat gebruikt dat is verbonden met het internet. Malware en hackers zijn door de jaren heen drastisch beter geworden en kunnen nu elk gewenst apparaat aanvallen met schadelijke malware. Zorg ervoor dat u beschermd bent en dat u weet waar u op moet letten bij antivirussoftware.

Constante bescherming

Virussen komen in vele vormen en kunnen op elk moment aanvallen. Het is daarom belangrijk dat elke antivirussoftware die u kiest, een constante bescherming van uw apparaten biedt. Zorg ervoor dat dit duidelijk wordt vermeld in de productbeschrijving. Sommige antivirussoftware voor Windows wordt alleen op basis van een handmatige scan uitgevoerd. Dit is niet goed. De meeste vormen van malware of adware zijn niet detecteerbaar door gebruikers totdat het te laat is. Hoe weet u waar u op moet letten? Dat is de taak van de antivirussoftware. Zorg ervoor dat u 24/7 wordt beschermd.

E-mailbescherming

Eén van de, zo niet de meest populaire manier waarop malware zijn weg vindt naar uw apparaat, is via uw e-mail. Dit kan misschien een bijlage zijn of een link naar iets wat onschuldig lijkt. Het is belangrijk wanneer u op zoek bent naar Windows antivirussoftware om te zien welke producten uw e-mailinbox zullen beschermen. Het is ook het vermelden waard dat sommige malware zo geavanceerd is dat deze e-mails met schadelijke bestanden en/of links vanuit uw eigen mailbox kan verzenden. Zorg er dus voor dat welke anti-malwaresoftware u ook kiest, u hier tegen beschermd wordt.

Regelmatige updates

Zoals ik eerder al zei, is malware voortdurend in ontwikkeling en is het ongelooflijk ver gekomen. U moet overwegen om antivirussoftware te kopen die altijd wordt bijgewerkt om nieuwe soorten malware te kunnen bestrijden. U kunt vaak zien hoe vaak er updates zijn door de productbeschrijving te raadplegen of door gewoon naar de website van het product te gaan.

Kosten

Bescherming tegen malware hoeft niet duur te zijn. Het is gemakkelijk om gratis antivirussoftware te vinden. Maar deze dekken alleen de absolute basis. Dat is geweldig, maar het is de moeite waard om een beetje extra uit te geven en volledig beschermd te zijn. Kijk naar de kosten en wat is inbegrepen in die kosten. Hoeveel apparaten worden gedekt? Voor hoe lang? Wordt uw e-mail beschermd?

Dit zijn vier basisdingen die allemaal op uw checklist moeten staan bij het zoeken naar antivirussoftware. Het lezen van recensies en het downloaden van de proefversie van de software is ook een goede manier om te zien of het voor u geschikt is.