Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Kan ik malware gratis verwijderen?

Malware is eenvoudig gezegd vervelende software die bedoeld is om schade aan uw pc toe te brengen. Dit verwijderen kan een lastige taak zijn, dus we hebben voor u de beste antivirussen beoordeeld en getest.

Dus kan malware gratis worden verwijderd? Ja, het verwijderproces van malware kan met specifieke software volledig gratis worden uitgevoerd. Er zijn genoeg providers die dit soort software hebben gemaakt en dat is geweldig nieuws maar is het te mooi om waar te zijn? Gratis software die uw pc opruimt? Nou, technisch gezien zijn er enkele effectieve programma's, maar u krijgt veel meer waar voor uw geld als u in een compleet pakket investeert.

Een complete antivirus biedt veel meer functies; van verwijdering en preventie tot browserbeveiliging en firewalls die u de ultieme verdediging tegen virussen bieden. U zult merken dat de gratis software alleen wordt ontworpen voor het verwijderen van malware en dat andere functies niet in de software zijn opgenomen of soms wel zijn opgenomen maar voor de gratis licentie niet worden geactiveerd.

De meest effectieve programma's voor het verwijderen van malware hebben geïntegreerde tools die het in quarantaine plaatsen mogelijk maken, waardoor software veilig kan worden bedwongen zonder volledig te worden verwijderd. De voordelen hiervan zijn dat als legitieme software per ongeluk als malware wordt gemarkeerd, u het antivirus eenvoudig kunt overschrijven.

Het probleem met sommige gratis oplossingen is dat ze niet real-time scannen, wat tegenwoordig een echte must is! De mogelijkheid om uw pc voortdurend te controleren op softwarewijzigingen is dermate belangrijk, dat zonder deze optie malware op alle plekken geïnstalleerd kan worden en pas wordt opgemerkt wanneer een scan wordt uitgevoerd. Tegen die tijd is de schade al aangericht.

Dus om samen te vatten, raden we aan een compleet beveiligingspakket te zoeken dat niet alleen virussen verwijdert, maar ook voorkomt en mogelijk krijgt u ook een paar bonusfuncties, zoals een firewall en smartphonebescherming!