Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Wat doet een antivirusscan?

Het etiket 'antivirus' werd oorspronkelijk aan programma's gegeven die een bepaald soort virusmalware identificeerden en verwijderden. Tegenwoordig zijn antivirusprogramma's echter vooral nuttig om infecties te voorkomen die worden veroorzaakt door vele soorten malware, waaronder wormen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits, spyware, keyloggers, ransomware en adware. Het is dus erg belangrijk om ook antivirussoftware te gebruiken.

Iedereen heeft verschillende vragen over antivirus, zoals de vraag wat een antivirusscan nu eigenlijk doet? Het antwoord is dat het antivirus de mogelijkheid heeft om alle problemen te detecteren die schadelijk kunnen zijn voor uw desktop, laptop of mobiel. Elke antivirus heeft een ander systeem en een andere technologie om de bugproblemen te vinden en te repareren en ook de oplossing om programma's perfect te laten werken. Wat zijn andere unieke zaken binnen verschillende antivirusbedrijven? We ontdekken dat elk gevestigd bedrijf zijn eigen geheime recept heeft waardoor de ene technologie net een beetje anders is dan een andere, dus het wordt steeds moeilijker om te zeggen hoe en wat een antivirus is.

Sommige of vele mensen weten en mogen hopen dat alleen antivirus hen zo moeten beschermen, maar ze weten niet hoe en kunnen denken dat het zou moeten beschermen tegen alle vervelende en schadelijke dingen die kunnen gebeuren. Sommige mensen denken dat antivirussoftware een soort handtekeningscannende technologie omvat, maar dat is helemaal niet waar en een verrassend aantal mensen gelooft dat hier de antivirustechnologie ophoudt.

Over het algemeen zijn er drie soorten veelgebruikte scanmethoden voor antivirusdetectieproducten die u zult ontdekken en wat ze doen. Het geeft u hopelijk een beetje inzicht in wat er allemaal te koop is en wat u van uw antivirusproduct mag verwachten.

 

Specifieke detectie l Algemene detectie | Heuristische detectie

Het doorzoekt een specifieke reeks van bugs en kenmerken naar bekende malware. Om specifieke malware te detecteren, zoekt de scanner naar die kenmerken op praktisch alle specifieke plekken, omdat elke malware zijn eigen code gebruikt om te functioneren.

Naderhand probeert eerder geprobeerde generieke detectie alle onbekende virussen te vinden door te zoeken naar bekend verdacht gedrag of bestandsstructuren. Dit is waar het processcannen breder en speculatiever wordt.

Kortom, met heuristische detectie wordt hoofdzakelijk de 'geurtest' op alle bestanden toegepast. Deze test kijkt naar wangedrag van het computerprogramma en kijkt of er iets ongebruikelijk of verdacht uitziet in dit bestand. Gedraagt de bestandsstructuur zich vreemd, alsof het iets probeert te verbergen? Gedraagt het zich op een manier die goedaardige bestanden over het algemeen niet vertonen?

Een van deze technieken kan snel werken, omdat het schone bestanden sneller kan uitsluiten als een onderzoeker alle dingen goed doet, maar het is ook redelijk eenvoudig om dit soort detectie te omzeilen. Verander de code, plaats het ergens anders, codeer het of verberg het op een andere manier en de dreiging wordt niet meer gedetecteerd.

Algemene antivirusproducten die zich richten op kleinere bedrijven vallen daar natuurlijk tussenin. Hopelijk geeft dit u ook een beter idee om te denken over wat er achter de schermen van uw antivirusscanner gebeurt, zodat hij wat vriendelijker en meer benaderbaar wordt.