Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Wat is ransomware?

Ransomware is een soort malware dat toegang tot een computer of de gegevens ervan ontzegt en losgeld eist. Dit geld is meestal in bitcoin, dus het kan niet worden getraceerd.

Hoe werkt ransomware?​

Wanneer een computer is geïnfecteerd met ransomware, maakt deze verbinding met een server om te activeren en begint het vervolgens met het coderen van de gegevens van de geïnfecteerde computer om deze naar de server te verzenden. Nadat alle bestanden zijn gecodeerd, wordt op de computer een bericht weergegeven waarin om betaling wordt gevraagd voor het decoderen van de bestanden en wordt gedreigd de gegevens te verwijderen als er niet wordt betaald. In de meeste gevallen wordt een timer gebruikt om urgentie toe te voegen.

Hoe wordt ransomware verspreid?​

De meeste ransomware wordt verborgen verspreid in e-mailbijlagen zoals Word-documenten, pdf's en andere bestanden. Een andere manier is via geïnfecteerde malwaretwerken op computers die al zijn getroffen door virussen en die een achterdeur bieden voor verdere aanvallen.