Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Waarom is internetbeveiliging zo belangrijk?

Internetbeveiliging zou bovenaan de lijst moeten staan als het gaat om computerbeveiliging. Het internet is immers de belangrijkste bron van alle virussen. Maar wat is internetbeveiliging precies?

Internetbeveiliging is meer een procedure dan een tool of een stukje software, maar om veilig te zijn terwijl u internet gebruikt, heeft u beveiligingssoftware nodig. Een beetje verwarrend? Software beveiligt u tot op zekere hoogte, maar u moet ook bewust zijn van bepaalde aspecten van internet die antivirussoftware kunnen omzeilen.

Wat kunt u doen om de veiligheid te waarborgen terwijl u op internet surft? In werkelijkheid bestaat er niet zoiets als gegarandeerde veiligheid... Het internet evolueert altijd en dus kunnen zelfs de meest voorzichtige gebruikers slachtoffer worden. Maar er zijn natuurlijk wel stappen die uw kansen om aangevallen te worden aanzienlijk verminderen.

Allereerst raden we aan een volledige antivirussoftware te installeren, geen gratis versie of proefversie, maar het volledige pakket! Zorg ervoor dat het door u gekozen pakket enige browserbeveiliging en een firewall bevat - oh en uiteraard real-time bescherming! Dit is de perfecte startformule voor internetbeveiliging. Wat u vervolgens moet doen is een veilige browser gebruiken zoals Chrome van Google of Firefox van Mozilla en wanneer u eenmaal online bent, extra voorzichtig zijn. Opvallende advertenties kunnen ook heel bedrieglijk zijn, door downloadknoppen te repliceren of bekende logo's die u in feite naar slechte sites verwijzen.

Internetbeveiliging kan een groot probleem zijn, maar kan ook gemakkelijk worden beheerd met antivirussoftware en net dat beetje meer aandacht wanneer u online bent. Het internet is een zeer nuttige tool en maakt het leven tegenwoordig een stuk eenvoudiger voor praktisch elke taak die u uitvoert. Wees u simpelweg bewust van de gevaren en zorg ervoor dat u beschermd bent!