Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Waarom zou u zichzelf tegen virussen willen beschermen?

We hebben er allemaal van gehoord. De gruwelen van het web. Moeilijk te ontdekken, moeilijk te verwijderen en ze kunnen uw leven serieus beschadigen. Uiteraard heb ik het over virussen. Sinds de geboorte van het internet en computergebruik gaan commercieel beschikbare virussen op jacht om schade aan te richten.

Maar wat is eigenlijk een virus? Een virus is een schadelijk stukje computercode dat zich op talloze momenten uit zichzelf kan vermenigvuldigen en zich over een heel computersysteem kan verspreiden, waardoor schade, corruptie en gegevensvernietiging ontstaat. Net als in de medische wereld kunnen virussen zich vermenigvuldigen en verspreiden. Dit betekent dat die originele paar regels viruscode klein en niet te detecteren kunnen zijn. Tegen de tijd dat de gebruiker het ziet, is het veel te laat en is de schade al aangericht.

Wat kunnen virussen aanrichten? Vele dingen. Van het verwijderen van gegevens tot het gijzelen van uw belangrijke documenten voor losgeld. Een virus is echt iets dat u wilt vermijden. Sommige virussen kunnen zichzelf in uw computer planten en terwijl u er niet bent, kan een hacker uw computer op afstand bedienen. Virussen kunnen ook persoonlijke gegevens en inloginformatie voor online bankieren en sociale media stelen. Geld kan worden gestolen van uw bankrekeningen, Facebook-profielen kunnen worden gehackt en nog veel meer.

Nogal angstaanjagend. Virussen kunnen enorme schade aanrichten en in bepaalde gevallen onomkeerbaar zijn. Maar hoe houdt u dit tegen? Gemakkelijk. Zorg voor antivirussoftware. Voer een zoekopdracht op internet uit naar 'antivirussoftware' en er komt een overvloed aan opties tevoorschijn. Basisbescherming, tussentijdse bescherming tot aan geavanceerde bescherming is allemaal beschikbaar van softwarebedrijven van alle niveaus. Negen van de tien keer hebben deze antivirusproducten een gratis proefversie, dus zorg ervoor dat u de proefversie downloadt en kijk wat voor u werkt. Probeer ook een paar verschillende producten uit. Elke is anders, maar slechts één is perfect voor u.

Hopelijk realiseert u zich nu de gruwelen die virussen kunnen creëren en onderneemt u actie om te worden beschermd.