Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Waar moet u op letten bij het surfen

Als een pc niet met internet is verbonden, is het enige gevaar waar u zich zorgen over moet maken, wie er toegang heeft tot de ruimte waar uw computer staat. In dit soort gevallen is een goed ouderwets slot met sleutel normaal gesproken voldoende. Maar die gedachte is vrijwel verouderd. De overgrote meerderheid van computers, inclusief smartphones, is verbonden met het internet, dus het is uiterst belangrijk om tijdens het internetten voorzorgsmaatregelen te nemen.

Malware is de enige reden waarom antivirusproducten bestaan en aangezien antivirusoplossingen zo populair zijn, is het geen verrassing dat malware dat ook is. Volgens AV-TEST zijn er tegenwoordig ruim een half miljard malwarevoorbeelden die op het internet worden verspreid, met dagelijks bijna 400.000 nieuwe erbij. Hoewel de trend voor nieuwe malware afneemt (in de jaren 00 groeide dit jaar na jaar exponentieel), is het nog steeds van cruciaal belang om tijdens het surfen waakzaam te blijven om te voorkomen dat malware wordt gedownload. De beste antivirus in de wereld is immers een reeks slimme beslissingen, weten wat te vermijden en wanneer.

Virussen, wormen, Trojaanse paarden, spyware, rootkits... worden allemaal verspreid via internet. Hun creatie teert op dit feit. Het internet is de perfecte plaats om malware te verspreiden vanwege zijn inherente onderlinge verbondenheid. Het doel van internet is om mensen letterlijk met elkaar te verbinden. Helaas betekent dit ook dat het een uiterst efficiënte engine is om kwaadaardige software te verspreiden, net zoals het een goede manier is om positieve en nuttige software te verspreiden. Een onderling verbonden netwerk van mensen brengt helaas ook mensen met zich mee die uw geld willen stelen. Er is geen manier om de twee los te koppelen!

Hier zijn enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen om te voorkomen dat u een van de half miljard stukjes malware downloadt die op internet rondzwerven:

Een andere goede tip is om een advertentie-blokkerende browserextensie te installeren. De beste die we hebben getest, is 'AdBlocker Plus', beschikbaar in alle belangrijke browsers die vakkundig een code stopt waarmee advertenties worden vertoond. De advertentieruimte op twijfelachtige legale sites zoals pornosites en streamingsites wordt door criminelen opgekocht die hun malware willen verspreiden. Door een advertentieblokkerende browserextensie te gebruiken, kunt u deze extreem veel voorkomende bron van malwaredownloads uitschakelen.