Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Avast Beoordeling

Avast! is een antivirussoftware die is ontwikkeld door Avast Software, een Tsjechisch beveiligingsbedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1988 en bestaat dus al bijna twee decennia! Binnen deze tijd had de software zoals elk normaal bedrijf veel pieken en dalen, maar lijkt nu gestabiliseerd te zijn! Sinds 2016 telt Avast! 400 miljoen gebruikers en heeft het ongeveer 40% van het marktaandeel (buiten China). Met kantoren in de VS, Duitsland, China, Zuid-Korea en Taiwan is het een gigantische onderneming. In september 2016 kocht Avast AVG op voor $ 1,3 miljard!

Avast Beoordeling

Avast Compabiliteit

Windows
Apple Mac
iPhone/iPad
Android
Linux

Avast Betrouwbaarheid en veiligheid

Avast! heeft een reeks onderscheidingen en certificeringen op zijn naam staan, dus dit zegt toch veel over de kwaliteit van het product? Nou, tot op zekere hoogte. Kritische beoordelingen en onderscheidingen worden niet uitgedeeld als gratis hapjes in een supermarkt, er komen veel tests aan te pas. Onderscheidingen zeggen niet alles en software wordt dagelijks bijgewerkt, dus kunnen onderscheidingen snel irrelevant worden. Daarom hebben we onze eigen tests uitgevoerd. Om eerlijk te zijn, de software loopt soepel, snel en ziet er prachtig uit.

Wist Malware
Wist Malware

Detecteert en wist kwaadaardige software op uw computer, zoals virussen, adware of spyware.

Wist Spyware
Wist Spyware

Spyware controleert heimelijk wat u op uw computer doet. Het doel is meestal om wachtwoorden, bankgegevens en creditcardgegevens vast te leggen.

Webbescherming
Webbescherming

Ontdek welke websites veilig en te vertrouwen zijn. Blokkeer malwarewebsites en downloads.

Blokkeer phishingwebsites
Blokkeer phishingwebsites

Blokkeer 'spoof'-websites die uw persoonlijke informatie te stelen, vaak na het klikken op een valse e-mail.

Realtime bescherming
Realtime bescherming

Realtime bescherming op de achtergrond bewaakt uw systeem voortdurend, waarbij malware wordt geblokkeerd voordat deze op uw harde schijf komt.

Wist AdWare
Wist AdWare

Adware is kwaadaardige software die automatisch reclamemateriaal zoals banners of pop-ups weergeeft of downloadt.

VPN internetbeveiliging
VPN internetbeveiliging

Blader anoniem en veilig online. Versleutel uw internetverbinding om te voorkomen dat hackers uw gegevens kunnen onderscheppen.

Geplande scans
Geplande scans

Stel uw tijdschema in voor systeemantivirusscans, inclusief de locaties die u wilt scannen.

Onafhankelijke malwaredetectietests

AV-Test.org - 100.00%
VirusBulletin - 100.00%
AV Comparatives - 99.60%

Avast Functies

Pro Antivirus van Avast! zit boordevol handige tools, van de voor de hand liggende Intelligent Antivirus tot een Password Manager en een Browser Cleaner. Er is echter één functie die opvalt en dat is Sandbox! Dit is een geweldige functie waarmee u elk bestand kunt testen voordat het daadwerkelijk wordt uitgevoerd, ongeacht of dat bestand afkomstig is van een downloadserver van internet, een torrentbestand of zelfs een USB-stick van een vriend. Dit is de ultieme beveiligingstool en wij denken dat dit het begin zou kunnen zijn van iets nieuws. Het is zeker innovatief en werkt heel goed

Wachtwoordbeheer
Wachtwoordbeheer

Eenvoudig al uw wachtwoorden op één plaats beheren en beveiligen.

Firewall
Firewall

Beheer op afstand van Windows firewall of built-in geavanceerde firewall tools.

Avast Ondersteuning en klantenservice

De afwezigheid van livechat is een groot negatief punt als het gaat om de ondersteuning van Avast! Aan de andere kant bieden ze 24/7 telefonische ondersteuning, zodat het gebrek aan livechat bijna wordt gecompenseerd. Hun site is absoluut prachtig en heel gemakkelijk om te navigeren. We gaan zelfs zo ver om te zeggen dat dit de mooiste site is van alle bedrijven die we hebben beoordeeld, met Scanguard op een goede tweede plaats. Maar wat doet een goede site eigenlijk? Geloof ons, wanneer u op een website gedurende meer dan tien minuten op zoek moet naar ondersteuning, zult u een goed uitziende en gemakkelijk te navigeren website erg op prijs stellen. Petje af voor Avast!