Sommige van de services die we beoordelen, betalen een commissie die van invloed kan zijn op waar en hoe ze worden weergegeven. Openbaarmaking van advertenties

Avira Beoordeling

Avira biedt IT-beveiliging voor computers, smartphones en andere apparaten/netwerken, is opgericht in 1986 en heeft een rijke geschiedenis op de antivirusmarkt. Hun antivirusproduct 'Avira Internet Security' werd voor het eerst uitgebracht in 1988, en in de daaropvolgende 20+ jaar bouwde het Duitse softwarebedrijf een gebruikersbasis op van meer dan 100 miljoen mensen en een marktaandeel van bijna 10% binnen een extreem drukke pc-beschermingsmarkt. Avira heeft in de ogen van de critici een solide product gecreëerd, dat consequent zeer hoog scoort in malware detectietesten die worden uitgevoerd door vergelijkende organisaties. Het heeft de prijs voor "hoogst gewaardeerde product van 2012" gewonnen, maar hoe verhoudt zich dat in 2016?

Avira Beoordeling

Avira Compabiliteit

Windows
Apple Mac
iPhone/iPad
Android
Linux

Avira Betrouwbaarheid en veiligheid

Avira Antivirus Pro staat alom bekend als een uiterst betrouwbaar en accuraat antivirusproduct. Avira Antivirus Pro scoort regelmatig 100% op malware detectietesten van vergelijkende organisaties in de antivirus arena. De gebruikersinterface is uiterst gebruiksvriendelijk en adverteert zichzelf als een geweldige oplossing voor technofoben, maar het is mogelijk dat de gebruikersinterface zo gebruiksvriendelijk door het hebben van slecht minimale functionaliteiten. Wij vonden Avira relatief eenvoudig in gebruik, het instellen en het laten draaien van scans was simpel. Het verwerken van de resultaten was net zo makkelijk. Laat de scans eenvoudigweg draaien en uw "computer is veilig'', wat precies is wat u wilt van een antivirus.

Wist Malware
Wist Malware

Detecteert en wist kwaadaardige software op uw computer, zoals virussen, adware of spyware.

Wist Spyware
Wist Spyware

Spyware controleert heimelijk wat u op uw computer doet. Het doel is meestal om wachtwoorden, bankgegevens en creditcardgegevens vast te leggen.

Webbescherming
Webbescherming

Ontdek welke websites veilig en te vertrouwen zijn. Blokkeer malwarewebsites en downloads.

Blokkeer phishingwebsites
Blokkeer phishingwebsites

Blokkeer 'spoof'-websites die uw persoonlijke informatie te stelen, vaak na het klikken op een valse e-mail.

Realtime bescherming
Realtime bescherming

Realtime bescherming op de achtergrond bewaakt uw systeem voortdurend, waarbij malware wordt geblokkeerd voordat deze op uw harde schijf komt.

Wist AdWare
Wist AdWare

Adware is kwaadaardige software die automatisch reclamemateriaal zoals banners of pop-ups weergeeft of downloadt.

VPN internetbeveiliging
VPN internetbeveiliging

Blader anoniem en veilig online. Versleutel uw internetverbinding om te voorkomen dat hackers uw gegevens kunnen onderscheppen.

Geplande scans
Geplande scans

Stel uw tijdschema in voor systeemantivirusscans, inclusief de locaties die u wilt scannen.

Onafhankelijke malwaredetectietests

AV-Test.org - 100.00%
AV Comparatives - 98.80%

Avira Functies

You would expect Avira’s antivirus to be relatively strapped for features due to the price, this assumption is unfortunately supported by the product. There are a few very neat features like ‘Game Mode’ which disables all antivirus notifications whilst playing a game or watching a movie. Another smart feature is ‘Browser Tracking Blocker’, which ‘quietly prevents companies from monitoring what you do online’, a welcomed feature as we move into the era of websites tracking your habits. None of these features are ground­breaking however, there are no features which take the protection of your PC to the next level, like file backup or a VPN service would. This is where Avira falls down in the rankings.

Wachtwoordbeheer
Wachtwoordbeheer

Eenvoudig al uw wachtwoorden op één plaats beheren en beveiligen.

Firewall
Firewall

Beheer op afstand van Windows firewall of built-in geavanceerde firewall tools.

Browserbeheerder
Browserbeheerder

Laat gebruikers gemakkelijk de geschiedenis, cache en tracking cookies wissen uit hun browsers.

Tune-Up
Tune-Up

Inclusief tools die u helpen met de snelheid en optimalisatie van uw computer.

Telefoonhulp
Telefoonhulp

24/7 telefoonhulp voor facturering en technische vragen.

Live chathulp
Live chathulp

De klantenservice heeft livechat voor een snelle reactie op eventuele problemen

Avira Ondersteuning en klantenservice

De ondersteuning van Avira is fenomenaal. Het mooiste van hun ondersteuningsaanpak is de mogelijkheid om een technisch expert in te huren, waarmee u kunt chatten en welk probleem of vraag u ook heeft kunt bespreken. Deze experts hebben een profiel, zodat u precies weet met wie u spreekt, hoe ze eruit zien en waar ze vandaan komen. Helaas konden wij geen experts vinden uit Nederland, maar er zijn voldoende experts die Engels spreken. U kunt ook chatten met experts in het Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Japans, Portugees, Mandarijn en Koreaans, dus u kunt er vanuit gaan dat er altijd iemand voor u beschikbaar is.