Norton Beoordeling

Norton is een van de meest herkenbare merken in de antivirusbranche sinds 1991. In de eerste helft van 2007 beschikte Norton over een marktaandeel van 61% van de antivirus-/beveiligingspakketproducten en waren ze een begrip in de wereld van de pc-bescherming. Ondanks hun succes op de markt, hebben ze in de media met veel kritiek te kampen gehad en zoals u zich kunt voorstellen met een dergelijke bekende profielnaam en veel gebruikte software, resulteren blunders van Norton in massale onrust. Norton is berucht vanwege het ingewikkelde verwijderingsproces. Het verwijderingshulpprogramma verwijdert alleen bepaalde aspecten van het product en laat resten achter, maar zou dit van invloed moeten zijn op uw keuze bij het kiezen van een antivirussoftwarepakket?

Norton Beoordeling

Compabiliteit

Windows
Apple Mac
iPhone/iPad
Android
Linux

Betrouwbaarheid en veiligheid

Gezien Norton's ervaring in de antivirus-/pc-beveiligingswereld, zou u een kwalitatief hoogstaand hulpprogramma voor het verwijderen van malware mogen verwachten met weinig tot geen haperingen in de prestaties. (Een misstap van zulke belangrijke software kan het einde van uw pc betekenen) Helaas komen de verwachtingen niet noodzakelijk overeen met de realiteit bij het antivirusproduct van Norton. In antivirustests pikt het antivirus van Norton vaak compleet onschuldige software op als gevaarlijk. In een gebruikssituatie betekent dit dat de software uw reeds bestaande, volledig veilige software markeert als een bedreiging voor uw veiligheid, waardoor deze anders onschadelijke software onbruikbaar wordt. (als u het advies van de software opvolgt en deze in quarantaine plaatst)

Wist Malware
Wist Malware

Detecteert en wist kwaadaardige software op uw computer, zoals virussen, adware of spyware.

Wist Spyware
Wist Spyware

Spyware controleert heimelijk wat u op uw computer doet. Het doel is meestal om wachtwoorden, bankgegevens en creditcardgegevens vast te leggen.

Webbescherming
Webbescherming

Ontdek welke websites veilig en te vertrouwen zijn. Blokkeer malwarewebsites en downloads.

Blokkeer phishingwebsites
Blokkeer phishingwebsites

Blokkeer 'spoof'-websites die uw persoonlijke informatie te stelen, vaak na het klikken op een valse e-mail.

Realtime bescherming
Realtime bescherming

Realtime bescherming op de achtergrond bewaakt uw systeem voortdurend, waarbij malware wordt geblokkeerd voordat deze op uw harde schijf komt.

Wist AdWare
Wist AdWare

Adware is kwaadaardige software die automatisch reclamemateriaal zoals banners of pop-ups weergeeft of downloadt.

VPN internetbeveiliging
VPN internetbeveiliging

Blader anoniem en veilig online. Versleutel uw internetverbinding om te voorkomen dat hackers uw gegevens kunnen onderscheppen.

Geplande scans
Geplande scans

Stel uw tijdschema in voor systeemantivirusscans, inclusief de locaties die u wilt scannen.

Onafhankelijke malwaredetectietests

AV-Test.org - 100.00%
AV Comparatives - 99.30%

Functies

U krijgt voor $ 49,99 niet meer functies dan bescherming tegen virussen, spyware, malware en andere online bedreigingen. Uw online transacties zijn identiteitsbeschermd en u kunt vanuit een webportal al uw apparaten en hun antivirussoftware beheren. Voor een extra bedrag van $ 10 per jaar krijgt u Norton Security Premium met alle bovengenoemde functies, evenals gezinsbeveiligingstools, 25GB cloudopslag en automatische bestandsback-ups. Dit zijn enkele geweldige functies omdat ze voortbouwen op het idee uw computer en gebruikers tegen online gevaren te beschermen. Zo kunnen cloudopslag en automatische back-up uw bestanden beveiligen tegen fysiek verlies of aanvallen (als u uw laptop kwijtraakt, zijn uw bestanden nog steeds beschikbaar in de cloud)

Firewall
Firewall

Beheer op afstand van Windows firewall of built-in geavanceerde firewall tools.

Identiteitsbescherming
Identiteitsbescherming

Experian's geïntegreerde identiteitsbescherming om uw ideniteit on- en offline te beschermen.

Telefoonhulp
Telefoonhulp

24/7 telefoonhulp voor facturering en technische vragen.

Live chathulp
Live chathulp

De klantenservice heeft livechat voor een snelle reactie op eventuele problemen

Waar voor uw geld

Met $ 49,99 per jaar voor vijf apparaten is Norton's belangrijkste antivirusproduct op zijn zachtst gezegd redelijk geprijsd. Hoewel de meeste mensen geen vijf licenties nodig hebben, is het wel handig om uw telefoon (Android of iOS) en uw hoofdcomputer te beschermen. Wees gewaarschuwd, u ontdekt aan het einde van de eerste termijn dat u met $ 80 bijna het dubbele betaalt van wat u aanvankelijk betaalde. (Norton beweert dat verlengingskosten onderhevig zijn aan wijzigingen, wat in feite betekent dat ze deze kunnen instellen op elke gewenste prijs voordat ze u verlengen. Dit geeft ons de indruk dat Norton aan het einde van het eerste jaar veel meer gaat vragen dan het oorspronkelijke tarief van $ 49,99!) Voor dit geld biedt Norton 100% garantie om te helpen uw apparaat/apparaten virusvrij te houden of u wordt terugbetaald. Interessant is dat de garantie niet dient om uw apparaat virusvrij te houden, maar om het virus eenvoudigweg advertentievrij te houden. Wij vinden dat Norton een goede prijs-kwaliteitsverhouding biedt, omdat de functies de goedkope prijs ondersteunen.

Ondersteuning en klantenservice

Er wordt vaak schande gesproken over Norton's klantenondersteuning, met veel meldingen van Norton-beveiligingsexperts die gebruikers vertellen dat hun computers zijn geïnfecteerd en moeten worden gerepareerd. Natuurlijk was er nooit een infectie aanwezig en de beveiligingsexperts berekenen de gebruiker een vergoeding om de computer te repareren. We hebben ons nooit door Norton-ondersteuning opgelicht gevoeld, maar we zijn ook niet bepaald onder de indruk. Het moment bereiken waarop u een echt persoon te spreken krijgt voor hulp is bij Norton niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn. Uw beste kans is om te googelen naar de Contactpagina. Wanneer u er daadwerkelijk in slaagt deze te bereiken, krijgt u livechat-ondersteuning, een geweldige manier om ondersteuning op de antivirusmarkt aan te bieden en te ontvangen. Naast livechat biedt Norton ondersteuning via de telefoon. Vervelend is echter het formulier dat u moet invullen om een belnummer te krijgen. In situaties waarin u ondersteuning nodig hebt, zal dit irritatie opwekken. Als u vervolgens hun website moet doorbladeren om een manier te vinden om contact met hen op te nemen, zal de irritatie alleen maar toenemen. Overweeg dit bij het nemen van uw beslissing over Norton.